Esővíz ejtővezeték felújítás

A FuránFlex™ technológia elsősorban a kémények gáztömörségének a javítására (kéménybélelésre) lett kitalálva, ám a technológia ennél szélesebb körben is alkalmazható. A panelházak esővíz-elvezető rendszere azbesztcement csövekből készültek, amelyek az idők során elöregedtek, roncsolódtak, kilyukadtak. Ez az egyes lakások beázását is okozhatja, ami nagyon kellemetlen is tud lenni. Az utólagos helyreállítás pedig nem kis költség. Ez nem egy új probléma. Már sok esővíz-elvezető rendszert felújítottak. Az eddigi megoldás elég körülményes, piszkos és hosszú idejű munkavégzéssel járt. A lakásokban, ahol végighúzódik az ejtőcső a falakat ki kell bontani, hogy feltárják a régi elöregedett csövet.

3-24Ezt természetesen minden lakásban és tárolóban meg kell csinálni, ahol a cső végighúzódik. Bontás után a régi, rossz csöveket eltávolítjuk és egy azonos átmérőjű PVC csőre cseréljük, majd a falat visszajavítjuk. Ennek a megoldásnak sok hátránya van. Nézzük is meg őket a teljesség igénye nélkül. Egy teljes cső kicserélése 1-2 nap, ezalatt az 1-2 nap alatt reggeltől estig biztosítani kell a lakónak a lakásba való bejutást. A bontási és javítási munkák komoly többletköltséggel, piszokkal járnak. Ha egy lakásba valami oknál fogva nem tudunk bejutni az egész munkára kihathat, sőt meg is állíthatja azt, ami nagyon nagy kellemetlenségeket tud okozni. Mindezek megkönnyítésére a FuránFlex™ technológia ad lehetőséget.

Nem kell a lakásokba bemenni és ott munkát végezni, így nem kell a lakóknak otthon lenni. Ennél a módszernél a régi csővezetéket egyetlen-egy (toldások nélküli) csővel béleljük ki a tetőtől az alagsorig. Így a régi cső megmarad és védőcsőként fog tovább szolgálni. Az alagsori látható részeket PVC-re cseréljük, valamint a régi tisztító nyílásokat is lecseréljük. Mindezzel biztosítva a teljes vízhatlanságot. Egy teljes ejtőcső felújítás maximum egy napot vesz igénybe. Mindenféle munkálatot egy kamerás vizsgálat előz meg, melynek során felmérjük a csővezeték állapotát, hogy elkerüljük az esetleges hibákat.

Share:

Leave a Comment

0

FEL

X